Місцева влада має виділяти більше коштів на підготовку до опалювального сезону, – Едуард Кругляк

Місцева влада має виділяти більше коштів на підготовку до опалювального сезону, – Едуард Кругляк

Місцева влада має виділяти більше коштів на підготовку до опалювального сезону. Про це наголошується у повідомленні на сайті Мінрегіону, передає Newformat.info.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Едуард Кругляк зазначив: «Згідно планів ОДА щодо підготовки до опалювального сезону 2019/20 року маємо близько 13 млрд грн на підготовку до зими і понад 7 млрд на ремонт доріг. Торік ця пропорція була — близько 12,4 млрд грн на підготовку до зими і близько 9 млрд грн на дороги. Дуже добре, що кошти вкладаються в ремонт доріг місцевого значення, в розвиток соціальної інфраструктури, культури. Це необхідно. Але також необхідно, щоб влада на місцях виділяла більше коштів на підготовку інженерної інфраструктури до зими – на заміну тепломереж, оновлення насосного обладнання та котелень», — зазначив Едуард Кругляк.

У Мінрегіоні повідомили, що до наступного опалювального періоду в Україні передбачено комплексно підготувати 154 385 будинків (з яких 115 845 житлових будинків, які обслуговуються управителями усіх форм власності та 31 330 ОСББ та ЖБК), 40 384 об’єкти соціально-культурного призначення (15 789 закладів освіти, 12 352 дошкільних навчальних закладів та 12 243 закладів охорони здоров’я) та 20 003 котельні.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись