Мінськ не змінить пріоритети у політиці, заявив новий глава МЗС Білорусі

Мінськ не змінить пріоритети у політиці, заявив новий глава МЗС Білорусі

Пріоритети зовнішньої політики Білорусі залишаються незмінними, головні з них – зміцнення суверенітету та розвиток економічного потенціалу, заявив Сергій Алейник під час представлення його на посаді міністра закордонних справ республіки.

“Пріоритети зовнішньої політики Білорусі залишаються незмінними. Головний орієнтир – збереження та зміцнення нашого суверенітету, незалежності, розвиток економічного потенціалу, підвищення добробуту наших громадян. На це мають бути націлені всі зусилля…, з цього необхідно виходити і забезпечуючи коригування зовнішньополітичних зусиль”, – сказав Алейник у середу у Мінську.

Глава МЗС наголосив, що потрібно продовжити роботу з переорієнтації білоруського експорту, що випав із західного та українського ринків, на альтернативні ринки. “Особлива увага санкційним витратам. Вони (санкції Заходу) не повинні позначатися на роботі наших підприємств і на трудових колективах. Ми в цьому контексті продовжуватимемо активну протидію політичному, економічному, інформаційному тиску, який продовжує чинитися на нашу країну”, – сказав він.

Поділитись