Міністр оборони Японії побоюється повторення українських подій в Азії

Міністр оборони Японії побоюється повторення українських подій в Азії

Міжнародна спільнота турбується, що в Індо-Тихоокеанському регіоні можуть розпочатися події, подібні до останніх українських, заявив міністр оборони Японії Нобуо Кісі.

За словами глави відомства, його країна займає лідируючі позиції у питаннях забезпечення світового порядку, найближчим часом Токіо збирається розширити свою обороноздатність.

Ми цілком усвідомлюємо той жахливий факт, що на землі зараз є держава, яка намагається в односторонньому порядку за допомогою військової потужності змінити статус-кво, загрожуючи застосуванням ядерної зброї, — також заявив Кісі.

Ці слова прозвучали під час конференції з безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні «Діалог Шангрі-ла». Її організатором був Міжнародний інститут стратегічних досліджень. Конференція проходить щороку, починаючи з 2002 року. Але кілька років поспіль захід не проводили на тлі пандемії COVID-19. Цього року у його роботі брали участь понад сорок країн, у тому числі й делегації міністрів.

Раніше стало відомо, що Росія позбавить Японію права відловлювати рибу у районі Курильських островів. Про це розповів представник президента РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. Причиною такого рішення стала відмова Токіо платити відповідну квоту.

Поділитись