Міністр енергетики США назвала російський газ «найбруднішим» в світі

Міністр енергетики США назвала російський газ «найбруднішим» в світі

Міністр енергетики США Дженніфер Гренхолм заявила, що природний газ, що отримується в Росії, є «найбруднішим» в світі.

Такий вислів вона зробила в ході слухань в комітеті Палати представників американського Конгресу з питань науки, космосу і технологіям.

Таким чином вона прокоментувала питання санкцій щодо газопроводу «Північний потік – 2», зазначивши, що виступає проти цього проекту.

Глава Міненерго заявила, що США вважають газопровід «дуже небезпечним». «Це те, що він транспортує самий” брудний “на землі природний газ без будь-якого дотримання безпеки за викидами метану. Це погано для нашого клімату”, – додала вона.

«Північний потік – 2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн.

Раніше американський лідер Джо Байден визнав, що санкції проти «Північного потоку – 2» на цей момент є контрпродуктивними, оскільки проект близький до завершення.

Віце-прем’єр уряду Росії Олександр Новак, в свою чергу, заявив, що «Північний потік – 2» буде добудований, робота над цим триває.

Поділитись