Мешканці Греції звинуватили ЄС у неправильній енергетичній політиці

Мешканці Греції звинуватили ЄС у неправильній енергетичній політиці

Жителі грецького острова Кріт стурбовані високими цінами на енергоносії та звинувачують Європейський Союз у неправильній енергетичній політиці.

Захід посилив санкційний тиск на Росію через Україну, що призвело до зростання цін на електроенергію, паливо та продукти харчування у Європі та США. Незважаючи на вжиті заходи західних країн як стелю цін на газ і нафту, жителі європейських країн, включаючи Грецію, продовжують відчувати на собі наслідки енергетичної кризи.

“Зараз зима, і я використовую більше електрики, щоб зігрітися, тому що в моєму будинку встановлені електричні панелі опалення. Я навіть не хочу думати, які рахунки прийдуть наприкінці зими. Думаю, мені доведеться домовлятися з постачальником електроенергії про розстрочку платежу, щоб сплатити те, що я спалю цієї зими, так що наступної зими я вже буду в боргах за своїм бюджетом на опалення, а наступна зима буде ще гіршою”, – сказав 67-річний пенсіонер і ветеран ВПС Греції Маноліс.

За словами пенсіонера, його пенсія значно зменшилася: раніше вона могла досягати 1300 євро на місяць, а тепер становить не більше 700 євро на місяць, оскільки майже половина коштів йде на оплату рахунків за електрику. Він також згадав підриви газопроводів “Північний потік” і поставив питання, як ЄС у майбутньому збирається отримувати необхідну кількість газу.

“Європа має думати реалістично і шукати постачальників, які зможуть надати необхідну кількість енергії для зими. Однак, загалом, для ЄС з його впливом у світі неприйнятно бути не в змозі забезпечити енергетичну безпеку своїх громадян і просити вдягати їх більше светрів, щоб пережити холодну Останнім часом Європа стає третім світом західного світу”, – зазначив Маноліс.

Поділитись