Мей має намір повернутися до Брюсселя на переговори з Brexit

Мей має намір повернутися до Брюсселя на переговори з Brexit

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей пообіцяла повернутися до Брюсселя наступного тижня для того, щоб продовжити діалог з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером за умовами Brexit. Про це, як інформувало агентство Press Association, глава уряду сповістила 317 парламентаріїв від правлячої Консервативної партії в спеціальному листі.


У ньому йдеться, що, незважаючи на те, що депутати Палати громад і виступили проти ініціативи уряду щодо реалізації Brexit, що, за словами прем’єра, викликає розчарування, Мей однак пообіцяла, що буде домагатися від влади ЄС внесення змін до так званого “бекстопу” – режим підтримки перебування Північної Ірландії в митному союзі та єдиному ринку ЄС. Глава уряду також повідомила депутатам, що в найближчі дні обговорить проблематику Brexit в телефонних розмовах з усіма без винятку лідерами країн Євросоюзу.

Безпосередня дата майбутньої зустрічі з Юнкером в листі не вказується. Однак в ньому йдеться, що міністр з питань Brexit Стівен Барклі і головний парламентер по темі Brexit з боку Брюсселя Мішель Барньє проведуть зустріч для обговорення компромісних пропозицій низки британських консерваторів, які спрямовані на те, щоб взагалі уникнути запровадження “бекстопу”.

Мей також закликала однопартійців “пожертвувати особистими уподобаннями” і об’єднатися навколо необхідності здійснити Brexit, до безпосередньої реалізації якого залишається менше 40 днів.
Нагадаємо, видання The Sun повідомило про впевненість міністрів у відставці Мей в 2019 році.

Поділитись