Майже 350 палестинців за добу постраждали в ході конфлікту з Ізраїлем

Майже 350 палестинців за добу постраждали в ході конфлікту з Ізраїлем

В ході ескалації між Палестиною та Ізраїлем на палестинських територіях постраждали 349 осіб за добу, повідомило в п’ятницю, 14 травня, інформагентство Anadolu Agency.

За останніми даними, 56 палестинців, в тому числі 14 дітей, були вбиті і понад 350 отримали поранення в результаті ізраїльських авіаударів.

Йдеться про постраждалих на західному березі річки Йордан, в Газі і Єрусалимі. Велика частина постраждалих (206 випадків) були поранені в результаті бомбових ударів по сектору Газа.

На інших територіях поранення в основному отримали через застосування поліцією Ізраїлю сльозогінного газу і гумових куль.

У ніч на п’ятницю військово-повітряні сили (ВПС) і сухопутні сили Ізраїлю знову почали масований обстріл сектора Газа.

До цього ВПС Ізраїлю атакували будівлю штабу внутрішньої безпеки і склад зброї ХАМАС. Відзначається, що в штабі розташовувався офіс глави служби внутрішньої безпеки міста Рафах і інші підрозділи.

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту відбулося на початку травня. В останні дні сторони обмінюються ракетними ударами. За повідомленнями ізраїльської сторони, з моменту ескалації з сектора Газа по території Ізраїлю було запущено більше 1750 ракет.

Поділитись