Лукашенко запропонував створити новий конституційний орган

Лукашенко запропонував створити новий конституційний орган

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом.

Про це він заявив на зустрічі з колективом Столбцовської центральної районної лікарні.

«Я так думаю (не знаю, підтримайте ви чи ні): Всебілоруські народні збори треба зробити конституційним органом. Щоб був такий орган, який би контролював головні напрямки нашого розвитку», – цитує його« БелТА ».

Лукашенко додав, що повістка Всебілоруських народних зборів буде остаточно сформована після різдвяних свят. Сам захід пройде в кінці січня – початку лютого. Крім цього, Лукашенко запропонував обирати делегатів зборів на п’ятирічний термін.

«Якщо розчинити повноваження президента, буде повний бардак, який ми в середині 90-х пережили. Тому потрібен орган, який би всіх стабілізував. Я прихильник того, щоб все вирішували ви. Народ повинен вирішувати», – зазначив він.

В кінці жовтня стало відомо, що Всебілоруські народні збори, на якому обговорюватимуть питання суспільно-політичного розвитку країни, планується провести на початку наступного року, передавало «БелТА». Планується, що на заході обговорюватимуться питання соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку країни. 16 листопада Олександр Лукашенко заявив, що парламенту, уряду та інших державних структур планується передати 70-80% повноважень глави держави, внісши зміни до конституції країни.

Всебілоруські народні збори – це форум представників усіх гілок влади, найважливіших сфер виробництва і бізнесу, науки та освіти, охорони здоров’я, культури і науки. На зборах оцінюються дії влади за минулі п’ять років і визначаються основні напрямки і параметри розвитку держави, вироблення плану економічного і соціального розвитку країни на майбутній п’ятирічний термін. Воно проходить у Палаці Республіки в Мінську раз в п’ять років, починаючи з 1996 року.

Поділитись