Лукашенко розуміє, кому вигідний конфлікт на Донбасі

Лукашенко розуміє, кому вигідний конфлікт на Донбасі

Олександр Лукашенко заявляє, що він раніше ставився до Володимира Зеленського як до рідного сина.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю головному редактору російського журналу “Національна оборона” військовому експерту Ігорю Коротченку.

“Візьміть Володю Зеленського. Як до своєї дитини до неї ставився. Він: “Оце, Олександре Григоровичу, куди? Ось це, а це?» Я до нього ставився по-людськи, допомагав! Але я розумів конфлікт: він не любить Путіна, не розуміє. Путін жорстко поставив себе”, – сказав Лукашенко.

Лукашенко також згадав, як узимку 2015 року після боїв у Дебальцевому на переговорах із Володимиром Путіним у Червоній Поляні обговорювалася ситуація на Донбасі. Російський президент просив передати тодішньому українському президенту Петру Порошенку, що був готовий “зробити все для того, щоб відновити нормальне життя”.

За його словами, умовою було лише провести на Донбасі вибори.

“Місцеві органи влади сьогодні провели вибори, завтра-післязавтра нове покоління прийде і все забудеться. Фашисти знищили 30 млн людей! Але ж ми з німцями спілкуємося. І Путін запропонував хороший варіант. Я поїхав до Порошенка, по поличках розклав. Відмовитися – не можна. Відмовився. Чому? Тому що комусь цей конфлікт дуже потрібен! Ми розуміємо зараз, кому!”, – заявив Лукашенко.

Поділитись