Лукашенко ратифікував угоду з Росією щодо віз

Лукашенко ратифікував угоду з Росією щодо віз

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про ратифікацію міжурядової білорусько-російської угоди про взаємне визнання віз, документ опублікований на національному правовому інтернет-порталі республіки.


Процедура підписання закону Олександром Лукашенко завершила внутрішньодержавні процедури Білорусії по ратифікації угоди. Закон про ратифікацію угоди між урядами Росії і білорусів про взаємне визнання віз і з інших питань, пов’язаних з в’їздом іноземних громадян і осіб без громадянства на території Союзної держави, прийнятий Палатою представників Білорусі 28 жовтня і схвалений Радою республіки 20 листопада.

Угоду підписали 19 червня в Мінську. Документ націлений на регулювання міграційних процесів на території двох країн. Угода визначає, що іноземні громадяни та особи без громадянства отримають право в’їжджати, виїжджати, перебувати, прямувати транзитом по Білорусі і Росії на підставі візи однієї з держав і на підставі документів, що засвідчують особу. Також встановлює умови здійснення таких поїздок іноземцями та порядок дій країн, включаючи обмін інформацією.

Цей захід не поширюється на іноземців, які скористалися можливостями, передбаченими указами президента Лукашенка: безвізового в’їзду через національний аеропорт Мінськ на термін до 30 днів і 15-денного безвізового відвідування туристичних районів Брестській і Гродненській областей.

Угода набуває чинності із закінченням 30 днів з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цього документа. Він буде діяти до тих пір, поки одна зі сторін не повідомить іншу письмово по дипломатичних каналах про свій намір припинити участь в угоді.

Поділитись