Лікарі зафіксували першу смерть від чорної плісняви

Лікарі зафіксували першу смерть від чорної плісняви

Перший летальний випадок мукормікозу, або «чорної цвілі», зафіксували в Гватемалі у жінки, яка страждає на діабет.

Про це повідомили МОЗ країни повідомив на сторінці в Twitter.

«Епідеміолог доктор Едвін Кальгуа повідомив, що пацієнтка з підтвердженим мукормікозом страждала на цукровий діабет, не дивлячись на необхідне лікування, вона померла 29 червня», – повідомили у відомстві.

Лікарі пов’язали цей випадок з тим, що пацієнтка перехворіла коронавірусною інфекцією, яка сильно послабила її організм. Медики вивчають ще кілька підозрілих смертей, які можуть бути пов’язані з «чорною пліснявою». Однак вони поки лабораторного підтвердження не отримали.

Мукормікоз, або «чорна цвіль», – це ускладнення, викликане грибковою інфекцією. Захворювання може розвинутися у тих, хто перебуває в контакті з грибковими спорами в навколишньому середовищу, або після того, як грибок проникає в шкіру через поріз, подряпину або опік.

При попаданні в організм він вражає бронхолегочну систему, вуха, горло, ніс і шкіру. Однак загрожує він в більшості випадком людям зі слабким імунітетом – діабетикам, людям з аутоімунними захворюваннями і тим, чий організм виснажений після боротьби з іншою хворобою.

Найбільш важка ситуація з захворюваністю «чорною пліснявою» – в Індії. Захворювання виявили у більш ніж 40 тисяч жителів.

Поділитись