Китай оцінив наміри ЄС запровадити санкції проти компаній через зв’язок з Росією

Китай оцінив наміри ЄС запровадити санкції проти компаній через зв’язок з Росією

У МЗС КНР оцінили передбачуваний план Євросоюзу (ЄС) запровадити санкції проти китайських компаній через їхні можливі зв’язки з Росією.

Офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь заявив, що якщо повідомлення про плани ЄС відповідають дійсності, то європейська сторона може «серйозно порушити довіру та співпрацю з Китаєм», а також посилити конфронтацію у світі.

За його словами, Пекін закликає ЄС не йти помилковим шляхом. Дипломат також наголосив, що Китай обов’язково захищатиме свої законні права та інтереси.

Про плани ЄС запровадити санкції проти китайського бізнесу через постачання до Росії раніше повідомило видання Financial Times. За його інформацією, у списку санкцій опинилися дві материкові китайські компанії і п’ять гонконгських. Стверджувалося, що продукція, що відправляється в Росію, використовується у військових цілях, однак Пекін заперечує надання військової допомоги Москві.

Перед цим Ван Веньбінь заявив, що жодна держава не має права втручатися у двосторонні відносини Росії та Китаю. Він також висловив упевненість у тому, що поточна політика США може призвести до ескалації напруженості.

Поділитись