Китай масово постачає рф товари для виробництва зброї – AP

Китай масово постачає рф товари для виробництва зброї – AP

Китай масово постачає рф товари невійськового призначення, які Москва використовує для виробництва зброї.

Про це пише АР.

Двоє високопоставлених чиновників з адміністрації президента США повідомили агентству, що в 2023 році близько 90% російської мікроелектроніки надходило з Китаю. росія використовувала цю продукцію для виробництва ракет, танків і літаків. Майже 70% імпорту в рф верстатів на суму близько 900 мільйонів доларів в останньому кварталі 2023 року припадає на Китай.

Китайські та російські компанії також працюють над спільним виробництвом безпілотних літальних апаратів у росії, і китайські компанії, ймовірно, постачають росії нітроцелюлозу, яка використовується у виробництві боєприпасів, заявили чиновники.

Китайські компанії Wuhan Global Sensor Technology Co., Wuhan Tongsheng Technology Co. Ltd. і Hikvision постачають оптичні компоненти для використання в російських танках і бронетехніці.

Чиновники заявили, що рф отримала виготовлену китайськими компаніями iRay Technology і Північнокитайським науково-дослідним інститутом електрооптики військову оптику для використання в танках і бронетехніці. Також Китай надав росії двигуни БПЛА і турбореактивні двигуни для крилатих ракет.

Згідно з даними російської митниці, російський імпорт напівпровідників з Китаю зріс з 200 мільйонів доларів у 2021 році до понад 500 мільйонів доларів у 2022 році.

Пекін також працює з Москвою над вдосконаленням своїх супутникових та інших можливостей космічного базування для використання в Україні. Це, за словами офіційних осіб, у довгостроковій перспективі може збільшити загрозу, яку росія становить для Європи.

Поділитись