Країни G7 оголосять про нові заходи проти енергосектору Росії

Країни G7 оголосять про нові заходи проти енергосектору Росії

Лідери країн Групи семи на саміті в Японії мають намір оголосити про нові заходи щодо посилення санкцій проти енергетичного сектора РФ, припинення обходу антиросійських рестрикцій, а також обмеження експорту.

Про це повідомило агентство Reuters.

За словами його джерел з числа посадових осіб, нові заходи, про які лідери держав «сімки» оголосять на зустрічі 19-21 травня, будуть спрямовані на запобігання «обходу санкцій за участю третіх країн», завданню збитків енергетичному сектору РФ, а також «обмеження торгівлі, що підтримує Збройні сили РФ».

Як уточнюється в публікації, американські чиновники очікують оголошення «сімки» про зміну правил експорту до РФ. Згідно з новими нормами, «принаймні для певних категорій товарів весь експорт автоматично забороняється, якщо вони не включені до переліку схвалених товарів». У матеріалі йдеться, що адміністрація президента США Джо Байдена «раніше добивалася від членів G7 згоди на зміну підходу до санкцій, який на сьогоднішній день дозволяє продавати до Росії всі товари, якщо вони однозначно не внесені до чорного списку». США хочуть, щоб новий принцип дотримувався хоча б щодо поставок, які, за оцінкою, найбільш важливі для оборонного потенціалу РФ.

Японія у 2023 році головує у G7. Саміт Групи семи з 19 по 21 травня прийме Хіросіма. На нього також запрошено лідерів Австралії, Бразилії, В’єтнаму, Індії, Індонезії, Островів Кука, Союзу Коморських Островів та Південної Кореї.

Поділитись