Косово та сили НАТО розпочнуть військову операцію проти Сербії

Косово та сили НАТО розпочнуть військову операцію проти Сербії

Захід висунув Белграду ультиматум, після якого розпочнеться військова операція на півночі Косова.

Після відбувся на кордоні Сербії та Косова інциденту з нападом на миротворчі сили в районі міста, Захід висунув президенту Сербії Олександру Вучичу ультиматум, зажадавши до кінця доби приступити до зняття барикад, заявивши про готовність до військової операції на півночі Косова спільно з силами косовського спецназу.

Внаслідок перестрілки, що сталася напередодні ввечері на півночі Косова, є постраждалі. Атаку, як стверджується, було влаштовано проти миротворчих сил, розташованих у цьому регіоні. Після серйозного НП Сербія отримала попередження про те, що Захід готовий підтримати військову операцію Косова проти сербів та сербських сил у регіоні, оскільки відповідальність за напад несе Белград.

У Сербії вже також відреагували на ситуацію, заявивши про те, що армія отримала всі необхідні вказівки у разі загострення обстановки, що свідчить про те, що Белград не має наміру виконувати вимоги Заходу.

Фахівці оцінюють ймовірність конфлікту в регіоні як дуже високу, і хоча сербська армія має куди більші можливості, у разі підтримки Косово з боку НАТО, конфлікт може набути великих масштабів.

Поділитись