Армія Сербії перебуває в стані вищого ступеня бойової готовності через атаки Косово

Армія Сербії перебуває в стані вищого ступеня бойової готовності через атаки Косово

Імовірність початку війни між Косово та Сербією вперше виявилася на найвищому рівні.

Після вибухів на кордоні Сербії та Косова та обстрілу території Сербії з боку невизнаної республіки стало відомо про те, що президент Сербії прийняв рішення привести армію країни у найвищий ступінь бойової готовності. Це свідчить про те, що ймовірність бойових зіткнень між Пріштіною та Белградом перебуває на максимальному рівні.

На даний момент є непідтверджені відомості про те, що сербський спецназ спробував прорватися на територію Косова, проте по сербським військовим було відкрито вогонь з автоматичної зброї. Більше того, місцеві жителі повідомляють про те, що на території Косовська-Митровиці пролунав сильний вибух, проте жодних відомостей про те, чим саме він був викликаний, які є руйнування і чи постраждалі, поки що немає.

За останній тиждень ситуація на кордоні Сербії та Косова серйозно посилилася. Відомо про те, що вже цього тижня Пріштіна подасть офіційну заявку на вступ Косова до ЄС, що автоматично розірве домовленості та угоди з Сербією.

Раніше стало відомо про те, що сили KFOR готові будуть протидіяти Сербії у разі спроб Белграда ввести свої війська на територію Косова.

Поділитись