У Косово сталася перестрілка між членами злочинних угруповань та поліцейськими

У Косово сталася перестрілка між членами злочинних угруповань та поліцейськими

Декілька перестрілок сталося на півночі самопроголошеної Республіки Косово в ніч на неділю, 11 грудня.

Про це повідомила місцева поліція на своїй сторінці у Facebook.

«Члени деяких злочинних угруповань, які блокували кілька трас на півночі з різних точок, у трьох випадках стріляли в поліцейські наряди, які перебували при виконанні службових обов’язків у районі озера Газіводе, на шляху до КПП Брняк», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з метою самооборони вимушено відкривали вогонь у відповідь по злочинцям, які потім зникли в невідомому напрямку. Відомостей про постраждалих не надходило.

На півночі Косова та Метохії серби у суботу звели барикади на трасах через затримання місцевою владою колишнього поліцейського МВС самопроголошеної республіки Деяна Пантіча. Його було затримано того дня на КПП Ярині під час в’їзду з центральної Сербії за підозрою «в тероризмі».

Тоді ж президент Сербії Олександр Вучич повідомив, що країна направить запит на розміщення державних силових структур у Косові за п. 4 резолюції 1244 Ради Безпеки (РБ) ООН.

7 грудня міністр оборони Сербії Мілош Вучевич охарактеризував ситуацію на півночі Косова та Метохії як «вибухонебезпечну». Він додав, що причиною цього є «організований терор» косовського прем’єра Альбіна Курті.

Поділитись