Кораблі ВМФ Росії, озброєні десятками крилатих ракет, підійшли до кордонів НАТО

Кораблі ВМФ Росії, озброєні десятками крилатих ракет, підійшли до кордонів НАТО

Два російські бойові кораблі підійшли до узбережжя країн НАТО.

Кілька годин тому дві групи з чотирьох російських військових кораблів, серед яких два танкери, призначені для заповнення запасу палива, а також фрегат «Адмірал Касатонов» і корвет «Стерегущий» були помічені біля «заднього двору» НАТО, що рухаються лише за кілька кілометрів від кордонів територіальних вод Італії та Греції. Поява тут російських бойових кораблів виявилася дуже великою несподіванкою, оскільки передбачалося, що фрегат і корвет попрямують до Суецького каналу для подальшого переходу у бік Індійського океану.

Причини появи російських бойових кораблів біля кордонів Італії та Греції поки що не називаються, проте відомо про те, що найближчим часом тут розпочнуться широкомасштабні військові навчання НАТО із залученням кораблів Північноатлантичного альянсу та американського авіаносця «Джордж Буш». На даний момент російські кораблі знаходяться в нейтральних водах і не виявляють жодних дій, проте, за припущеннями західних аналітиків, російські кораблі можуть провести власні вчення.

Примітним є той факт, що російський фрегат і корвет сумарно несуть кілька десятків крилатих ракет «Калібр» і Х-35, які є дуже грізним озброєнням.

Поділитись