Конгрес збирається “підсмажити” генеральних директорів Amazon, Apple, Facebook та Google

Конгрес збирається “підсмажити” генеральних директорів Amazon, Apple, Facebook та Google

Протягом року депутати Конгресу розслідували діяльність Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Facebook (FB) та Google (GOOGL).

Мета розслідування – визначити, чи компанії зловживали своєю владою та домінуванням на ринку в Інтернеті.
Тепер керівники цих компаній готові давати свідчення перед законотворцями в середу на найбільшому подібному слуханні з моменту, коли Білл Гейтс (Майкрософт) виїхав до Вашингтона в 1998 році.

Хоча більшість керівників виступили перед Конгресом раніше, вони ніколи не стикалися з такою ситуацією. Усі четверо будуть свідчити поряд із собою – і в ході пандемічного повороту всі вони візьмуть участь у слуханні фактично, використовуючи конференц-платформу WebEx Cisco.

Очікується, що законодавці зможуть переправити компанії з особливо специфічними питаннями щодо їх бізнесу на основі документів та інших доказів, зібраних упродовж 13-місячного зондування. Крім усього іншого, Amazon перебуває під ретельним наглядом щодо використання даних продавця; Apple, через політику магазину додатків; Facebook, за стратегію придбання та домінування в рекламі в Інтернеті; і Google для власних практик пошуку та реклами. Зі свого боку, компанії повинні стверджувати, що вони допомогли безлічі підприємців та малому бізнесу, і зробили Америку лідером в інноваціях на тлі посилення конкуренції з боку Китаю.

Поділитись