КНДР визнала передчасним прийняття декларації про закінчення Корейської війни

КНДР визнала передчасним прийняття декларації про закінчення Корейської війни

Заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Лі Тхе Сон заявив, що прийняття декларації про офіційне закінчення Корейської війни є передчасним кроком, передає Інтерфакс.

«Ясно, що припинення війни – це те, чим необхідно займатися для створення механізму підтримки миру на півострові в майбутньому. (…) Але реальна ситуація доводить, що прийняття декларації про припинення війни є чимось передчасним», – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що немає ніякої гарантії, що прийняття декларації, що має лише символічне значення, призведе до відмови від ворожого ставлення до КНДР.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив надію на відновлення діалогу між Північною і Південною Кореєю.

В ході зустрічі в Нью-Йорку з президентом Південної Кореї Мун Чже Іншому вони обговорили світ на Корейському півострові і невирішені глобальні проблеми.

Гутерреш зазначив, що в цьому році дві Кореї відзначають 30-ту річницю одночасного вступу в ООН, і висловив надію, що це послужить можливістю для обох сторін поліпшити свої відносини.

Поділитись