Китай проведе військові навчання у районі Тайваню

Китай проведе військові навчання у районі Тайваню

Авіація та флот Народно-визвольної армії Китаю (НОАК) проведуть навчання у Східно-Китайському морі та в районі Тайваню.

Про це у п’ятницю, 15 січня, йдеться у повідомленні НВАК.

«15 квітня Східна зона бойового командування НВАК проведе спільні навчання з перевірки боєздатності кількох пологів і видів військ в акваторії та повітряному просторі Східно-Китайського моря та навколо Тайваню», — наводить ЗМІ повідомлення армії КНР.

У навчаннях візьмуть участь есмінці, фрегати, бомбардувальники, винищувачі та інші сили. Згідно з заявою відомства, ці дії спрямовані проти неодноразових помилкових сигналів США з питання Тайваню.

7 квітня міністерство оборони КНР заявило, що Китай зробив Сполученим Штатам подання у зв’язку із затвердженням постачання Тайваню американських озброєнь на суму $95 млн та наданням допомоги для обслуговування зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь попередив, що, якщо США наполягатимуть на своєму, Китай вживе жорстких заходів у відповідь для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності. Усі можливі наслідки від цього повністю ляжуть на американську сторону.

За даними відомства, Вашингтон затвердив продаж військових технологій Тайваню. Крім того, США мають намір надати йому спеціалістів для обслуговування комплексів Patriot.

Поділитись