Київ звернувся до Тбілісі з пропозицією щодо Саакашвілі

Київ звернувся до Тбілісі з пропозицією щодо Саакашвілі

Радник глави офісу українського президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк запропонував грузинській владі видати екс-президента, голову українського виконкому реформ, громадянина України Михайла Саакашвілі Нідерландам, який відбуває шестирічний термін.

В інтерв’ю опозиційному грузинському телеканалу “Мтаварі” (“Головний”) Подоляк заявив, що “для країни, яка думає про своє майбутнє, невиправдано тримати у в’язниці фігуру такого рівня як Саакашвілі”.

«Михайло Саакашвілі – історична постать, – сказав Подоляк. – Як президент він приніс користь Грузії».

За його словами, якщо Грузія не хоче видавати його Україні, то «можна передати третій країні, наприклад, Нідерландам». Колишня дружина Саакашвілі Сандра Руловс – громадянка Нідерландів.

Як вважає український політик, видача Саакашвілі була б проявом гуманізму з боку Тбілісі та стала б корисною для історії Грузії.

Наразі екс-президента Грузії переведено в одну з клінік Тбілісі через скарги на здоров’я. Його було заарештовано 1 жовтня минулого року у Тбілісі після того, як незаконно пробрався до країни на поромі з молочною продукцією з України. Саакашвілі засуджений за корупцію та зловживання службовими повноваженнями, проти нього ведеться ще низка процесів.

Поділитись