Грузія отримала статус партнера НАТО в операції з безпеки Середземномор’я

Грузія отримала статус партнера НАТО в операції з безпеки Середземномор’я

НАТО надало береговій охороні прикордонної поліції МВС Грузії статус оперативного партнера з операції «Морський вартовий», передає «Новини-Грузія».

Берегова охорона МВС Грузії сьогодні відзначає 24-річчя від дня заснування. Як повідомляє МВС, тактичні підрозділи берегової охорони сьогодні успішно завершили чотирирівневу оцінку НАТО.

Рішення про надання статусу оперативного партнера є початком нового етапу співробітництва між командуванням ВМС НАТО та береговою охороною Грузії, наголосили у МВС.

Морська операція НАТО з безпеки «MSO SEA GUARDIAN» стартувала в листопаді 2016 року і замінила військово-морську операцію «Активні зусилля» (Operation Active Endeavor), що діяла в рамках 5-ої статті НАТО в 2001–2016 роках.

Операція SEA GUARDIAN – єдина морська операція військово-морських сил Альянсу, до зони дії якої входить Середземне море. Основна мета операції – забезпечення безпеки на морі та своєчасне реагування на загрози – запобігання будь-яким спробам терористичної діяльності на морі.

У 2016 році Грузія офіційно оголосила про приєднання до резервних сил НАТО абордажно-тактичних груп Управління берегової охорони Прикордонної поліції МВС, після чого розпочалася відповідна підготовка.

Поділитись