Київ заборгував пенсіонерам Донбасу більше 1,5 мільярда доларів

Київ заборгував пенсіонерам Донбасу більше 1,5 мільярда доларів

Заборгованість України по виплатах пенсій і соціальних пільг жителям непідконтрольних Києву територій Донбасу, а також переселенцям-пенсіонерам становить не менше 41,7 мільярда гривень (близько 1,67 мільярда доларів США).

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, станом на 1 вересня 259,6 тисяч переселенців на підконтрольній частині України залишаються без пенсій за минулий період на суму 8,097 мільярда гривень (323,9 мільйона доларів). Денисова заявила, що це пов’язано, в тому числі, з відсутністю порядку виплат, який не затверджений українським урядом. Омбудсмен зазначила, що в середньому заборгованість на одного переселенця становить близько 31 тисячі гривень (1,24 тисячі доларів).

Також вона навела дані по боргах пенсіонерам, які проживають в самопроголошених Донецької і Луганської народних республіках. “Загальна сума невиплачених пенсій пенсіонерам, які перебували на обліку в органах [пенсійного] фонду на територіях, які на сьогоднішній день тимчасово окуповані, в період з червня 2016 року по квітень 2018 року становить 33,6 мільярда гривень (1,244 мільярда доларів)”, – сказала Денисова.

Поділитись