Київ дав час Лондону на Brexit

Київ дав час Лондону на Brexit

Зустріч новообраного прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона і президента України Володимира Зеленського пройде після Brexit.

З такою заявою в ефірі однієї з українських радіостанцій виступила посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко.
Посол відзначила, що Київ «дає час Великобританії на реалізацію Brexit до 31 жовтня», проте після цієї дати українські дипломати почнуть активну роботу по організації двостороннього саміту.

За її словами, Київ буде продовжувати реалізовувати політику, спрямовану на збереження і зміцнення союзницьких відносин з Лондоном. Галібаренко також розповіла, що українській дипломатії постійно доводиться боротися з «комплексом втоми» західних політиків від України. «Але ми все одно продовжуємо просувати українську порядку денного. Ми не будемо зменшувати оберти», – пообіцяла вона.

Посол також зазначила, що Україна для Бориса Джонсона – “не чужа країна”, тому Київ завжди може розраховувати на його підтримку.

Джонсон офіційно вступив на посаду нового прем’єр-міністра Великобританії 24 липня. Королева Єлизавета II доручила йому сформувати кабмін.

23 липня Джонсона обрали новим головою Консервативної партії і, відповідно, главою уряду. У гонці за посаду він обійшов главу МЗС Великобританії Джеремі Ханта. Після перемоги політик заявив, що має намір зарядити країну енергією і об’єднати її, а також провести Brexit.

Фото Gettyimages.

Поділитись