Хто в Словаччині виступає проти надання допомоги Україні

Хто в Словаччині виступає проти надання допомоги Україні

Роберт Фіцо є фаворитом на посаду прем’єр-міністра після виборів 30 вересня. Він виступає проти санкцій ЄС щодо Росії та має намір скасувати військову та політичну підтримку України.

Про це пише APnews.

Колишній прем’єр-міністр-популіст, чия партія має перевагу у перемозі на дострокових парламентських виборах у Словаччині, планує скасувати військову та політичну підтримку країни сусідньої України, що стане прямим викликом Європейському Союзу та НАТО, якщо він повернеться до влади.

Роберт Фіцо, який очолював Словаччину з 2006 до 2010 року, а потім з 2012 по 2018 рік, є фаворитом на посаду прем’єр-міністра після виборів 30 вересня. Він та його ліва партія «Напрям», або «Смер», проводять передвиборчу кампанію з чітким проросійським та антиамериканським посилом.

«Якщо Смер буде частиною уряду, ми більше не відправлятимемо в Україну ні зброю, ні боєприпаси», — заявив Фіцо, який наразі посідає місце в парламенті Словаччини.

59-річний Фіцо також виступає проти санкцій ЄС щодо Росії, ставить під сумнів здатність українських військових витіснити російські війська, що вторглися, і хоче використовувати членство Словаччини в НАТО, щоб заблокувати вступ України.

Поділитись