Каліфорнія закупила п’ять тисяч мішків для трупів через загострення COVID-19

Каліфорнія закупила п’ять тисяч мішків для трупів через загострення COVID-19

Влада штату Каліфорнія закупили п’ять тисяч мішків для трупів на тлі зростання числа госпіталізованих, повідомив губернатор штату Гевін Ньюсом в ході прес-конференції.


Раніше каліфорнійські влада ввела постанову про домашній ізоляції, який повинен бути задіяно в регіоні, якщо місткість відділень реанімації там буде падати нижче 15%. Постанова набула чинності 5 грудня. Після цього, якщо можливості відділень інтенсивної терапії регіону опускаються нижче 15%, у місцевої влади є 24 години для введення в дію постанови про ізоляцію. Як заявила влада, дію обмежувальних заходів має тривати як мінімум протягом трьох тижнів з моменту введення і може бути продовжено.

“Нам тільки що довелося купити п’ять тисяч додаткових мішків для тіл. Ми розподілили їх в саг-Дієго, Лос-Анджелес і округ Іньо. Це повинні бути протверезні (цифри)”, – заявив Ньюсом. Прес-конференція транслювалася в його Twitter.
Він зазначив, що влада також замовили 60 охолоджуваних сховищ, які направили до лікарень.

Щодня в штаті реєструється близько 32 тисяч нових випадків коронавірусу. В середньому за останній тиждень від коронавируса в штаті вмирали 163 людини в день, в порівнянні з – в середньому – 41 в листопаді.

Першим місцем, де була введена ізоляція, стала Південна Каліфорнія, в яку, крім інших, входять такі великі міста, як Лос-Анджелес і Сан-Дієго, а також регіон долини Сан-Хаокін. Третім регіоном став район Великого Сакраменто, в який входять 13 округів.

Поділитись