Путін нарешті привітав Байдена з перемогою на виборах президента США

Путін нарешті привітав Байдена з перемогою на виборах президента США

Президент Росії Володимир Путін привітав Джо Байдена з перемогою на президентських виборах в США.

У тексті телеграми, який приводиться на сайті Кремля, російський лідер побажав обраному президенту «усіляких успіхів і висловив упевненість, що Росія і США, що несуть особливу відповідальність за глобальну безпеку і стабільність, можуть, незважаючи на розбіжності, реально сприяти вирішенню багатьох проблем і викликів, з якими зараз стикається світ».

Путін також відзначив, що з урахуванням цього російсько-американське співробітництво, «засноване на принципах рівноправності і взаємної поваги, відповідало б інтересам народів обох країн і всього міжнародного співтовариства». На закінчення президент РФ висловив готовність до взаємодії і контактам з Байденом.

Напередодні в США відбулося голосування колегії вибірників, яке підтвердило обрання демократа на пост президента. При необхідних для перемоги 270 голосах Джо Байден отримав 306, чинний президент Дональд Трамп – 232. Американські ЗМІ оголосили Байдена обраним главою держави ще 7 листопада, після чого політика привітали майже всі світові лідери.

Кремль до останнього відмовлявся офіційно вітати Байдена з перемогою, пов’язуючи це з судовими позовами, поданими командою Трампа в надії оскаржити результати виборів. Хоча всі ці спроби провалилися, що минає глава Білого дому не має наміру здаватися і публічно визнавати свою поразку, повідомляє CNN з посиланням на джерела. В оточенні Трампа вважають малоймовірним його участь в інавгурації Байдена 20 січня.

Поділитись