Радник Трампа повернувся з Європи через російських хакерів

Радник Трампа повернувся з Європи через російських хакерів

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О’Брайен через кібератаки російських хакерів вирішив перервати поїздку в Європу і повернувся до Вашингтона.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на представника Ради національної безпеки (РНБ) США Джона Улліота. За його словами, О’Брайен повертається в США “в зв’язку з інцидентом зі зломів”.

“Він сьогодні і завтра вранці проведе засідання СНБ, а також скличе міжвідомчу зустріч на високому рівні”, – сказав Улліот.

Як розповіли виданню джерела, на засіданні розглянуть кібератаки на Держдепартамент, Міністерство внутрішньої безпеки, Міністерство фінансів, а також Міністерство торгівлі США.

Відзначається, що повернення радника Трампа в США мало відбутися в суботу. О’Брайен перервав свою поїздку після відвідування тільки Франції та Ізраїлю. Візити до Великобританії, Німеччини, Італії та Швейцарії були скасовані. Раніше агентство Reuters з посиланням на інформовані джерела повідомляло, що хакери зламали систему Міністерства фінансів США, Національного управління з телекомунікацій і інформації, Міністерства внутрішньої безпеки США.

Поділитись