Ізраїльські військові застрелили трьох палестинських дітей на Західному березі річки Йордан

Ізраїльські військові застрелили трьох палестинських дітей на Західному березі річки Йордан

Ізраїльські сили застрелили трьох палестинців, які атакували ізраїльське поселення на окупованому Західному березі річки Йордан.

Про це повідомляє ізраїльська армія.

Усі троє були членами ХАМАСу, повідомила бойовика. 

Нападники атакували поселення Адора поблизу міста Хеврон у п’ятницю ввечері, відкривши вогонь по ізраїльських солдатах, які патрулювали неподалік, йдеться в заяві ізраїльської армії. Ізраїльська екстрена служба повідомила, що 34-річний чоловік отримав медичну допомогу в лікарні з вогнепальним пораненням ноги.

Ізраїльська армія опублікувала фотографію, на якій видно гвинтівку М-16, ножі та іншу зброю, яку, за її словами, знайшли у озброєних нападників.

Міністерство охорони здоров’я Палестини назвало імена трьох убитих: 19-річний Ісмаїл Джахіша, 17-річний Мохаммад Джахіша та 15-річний Удай Джахіша.

У заяві ХАМАС говориться: «Ми сливаємо кров за мучеників Хевронської операції та мобілізуємо всіх борців за свободу, щоб продовжувати зіткнення з ворогом».

Зростання насильства: після нападів ХАМАС 7 жовтня та наступу Ізраїлю в Газі на Західному березі річки Йордан різко зросло насильство, особливо проти палестинців.

Згідно зі звітом Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA), 2023 рік став найбільш смертоносним для палестинців на Західному березі з 2005 року, коли вони почали вести облік.

Поділитись