Ізраїль планує гігантський проект на захоплених землях Сирії

Ізраїль планує гігантський проект на захоплених землях Сирії

Сирійське інформаційне агентство «Shaamtimes» повідомило, що Ізраїль планує інвестувати гроші в «величезний проект», встановивши гігантські вітряні турбіни для вироблення електроенергії на Голанських висотах.

Вітроенергетика вважається одним з найперспективніших напрямків, обіцяючи згодом покрити значну частину потреб Ізраїлю в електроенергії.

Проект буде розташовуватися між селами на відстані від 1 до 1,5 км, на сільгоспугіддях місцевих жителів. Будуть побудовані 32 вентилятора, висотою близько 200 метрів. Для цього необхідні величезні бетонні підстави, площею 600 квадратних метрів. Загальна площа об’єкта становитиме 3674 гектара, основну частину території будуть займати вентилятори, а також дороги, електростанція і ремонтно-складські приміщення.

Небезпека цього проекту полягає в тому, що він виключає з користування велика кількість сільськогосподарських земель під будівництво нових доріг або розширення старих для підвезення величезного обладнання та будівельного матеріалу.

Також після будівництва станції буде завдано непоправної шкоди навколишньому середовищу: при роботі станції величезними лопатями будуть знищуватися птахи і кажани, які сприяють запиленню фруктових дерев і знищення шкідливих комах, будуть знижуватися врожаї, і люди будуть змушені залишати свої землі. Також буде потрібно охорона і оборона об’єкта, отже, на законних підставах на території «Голан» будуть розташовуватися Збройні сили Ізраїлю.

Тим самим ця нова станція, яка стане до ладу, що не буде являти собою життєво важливий і продуктивний проект чистої енергії, а приховає за собою схему створення поселень за допомогою конфіскації земель, облаштування життєво важливих ізраїльських об’єктів, а також блокування і виселення сирійського населення з Голанських висот.

Поділитись