Іран не торкатиметься чорних ящиків українського Boeing без зацікавлених сторін

Іран не торкатиметься чорних ящиків українського Boeing без зацікавлених сторін

Влада Ірану не доторкнуться до чорних скриньок збитого 8 січня українського літака без представників всіх зацікавлених в розслідуванні сторін.

Про це заявив в інтерв’ю телекомпанії NBC іранський міністр закордонних справ Мохаммад Джавад Заріф. Він негативно відповів на питання, чи досліджує влада Ірану вміст чорних ящиків українського Boeing 737. “Ні, ми не доторкнуся до чорних скриньок”, – зазначив Заріф. За його словами, чорні ящики розкриті.

“Ми визнали, що літак був збитий ракетою, випущеною нами. Вся інформація, яку хочуть отримати родичі жертв, знаходиться там. Нам потрібна інформація, чому це сталося, нам відмовляються надати цю інформацію”, – додав глава МЗС Ірану, який відповідав на питання на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Він акцентував увагу на тому, що його країні потрібні західні технології, досвід і знання, щоб розшифрувати вміст чорних ящиків. “Ми просили допомогти нам, чому Сполучені Штати нам не допомагають? Це гуманітарне питання. Чому нам не надали програмне забезпечення та професійну компетенцію”, – поставив риторичні питання міністр.

Заріф також висловив жаль з приводу того, що іранські військові не довели своєчасно до відомості МЗС своєї країни дані про те, що помилково збили український літак.

Поділитись