Індійського виробника діамантів включили до переліку міжнародних спонсорів війни

Індійського виробника діамантів включили до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло одну з найбільших у світі компаній з виробництва та експорту діамантів Shree Ramkrishna Exports до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія, попри санкції, і досі закуповує алмази в РФ.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

«Можна сказати, що наша співпраця розвивається і зростає зі швидкістю ракети С-400» – саме так колись сказав про співпрацю з рф член ради директорів однієї з найбільших у світі компаній з виробництва та експорту діамантів, нагадали в НАЗК.

А вже сьогодні НАЗК внесло компанію Shree Ramkrishna Exports (SRK) до переліку міжнародних спонсорів війни.

Стало відомо, що індійська компанія продовжує співпрацювати з агресором, закуповуючи алмази в Росії, попри санкції введені проти РФ у цій сфері. Ба більше, у 2023 році компанія втричі збільшила закупівлю алмазів в РФ, порівняно з 2021 роком.

«Індія є одним з основних покупців алмазів, насамперед дрібної алмазної сировини з Росії, і найбільшим у світі центром виробництва діамантів: у цій країні виготовляють 95% діамантів світу.  Приблизно три чверті алмазів надходять з Росії, але до них не додають жодних офіційних документів, які могли б підтвердити їхнє походження», – зауважують в НАЗК.

Поділитись