Foreign Policy: Індія повністю залежна від російської нафти

Foreign Policy: Індія повністю залежна від російської нафти

Індія не може відмовитись від російської нафти, оскільки енергетичні сектори двох країн міцно пов’язані взаємними інвестиціями, пише у виданні Foreign Policy оглядач Чару Судан Кастурі.


Індія продовжує закуповувати великі обсяги російського палива, незважаючи на те, що низка західних країн намагаються схилити прем’єр-міністра Нарендру Моді до обмеження або припинення імпорту енергетичної сировини з Росії.

“Збереження енергопотоку з Росії відповідає інтересам Нью-Делі – особливо, коли інші Москви цураються”, – йдеться в статті.

Кастурі посилається на думку аналітика та екс-глави компанії Chevron Едварда Чоу про те, що Індія захищатиме свої потреби в енергоресурсах, незважаючи на те, чи подобається це Заходу, чи ні.

У травні добовий обсяг імпорту нафти з Росії збільшився на 764 тисячі барелів порівняно із січнем поточного року. До початку спецоперації в Україні Індія закуповувала лише один відсоток російської сировини, а показник травня сягнув 18 відсотків. При цьому країна отримала значну вигоду, оскільки в червні барель російської нафти марки Urals виявився дешевшим за Brent на 36 доларів.

Поділитись