Єврокомісія виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги

Єврокомісія виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги

Єврокомісія (ЄК) виділила Україні черговий транш у €1,5 млрд у рамках макрофінансової допомоги за 2023 рік. Про це повідомила у вівторок прес-служба ЄК.

“Сьогодні Єврокомісія здійснила четвертий платіж у розмірі €1,5 млрд у рамках пакету макрофінансової допомоги для України на суму до €18 млрд”, – йдеться у заяві ЄК.

Як пояснює Єврокомісія, “за допомогою цього інструменту ЄС прагне допомогти Україні покрити її нагальні потреби у фінансуванні зі стабільною, передбачуваною та значною фінансовою підтримкою у 2023 році”. “Ця підтримка допоможе Україні продовжувати виплачувати заробітну плату та пенсії, а також підтримувати роботу основних комунальних послуг, таких як лікарні, школи та житло для переселенців”, – заявили в ЄК, додавши, що допомога також спрямована на відновлення життєво важливої інфраструктури, зруйнованої в ході конфлікту країни.

Наступний транш у €1,5 млрд буде виплачено у червні, повідомила ЄК.

Як підкреслює Єврокомісія, в цілому з початку військової операції РФ в Україні ЄС надав Києву допомогу на €70 млрд. також ресурси, які виділяються для допомоги державам-членам у задоволенні потреб українців, які рятуються від війни”, – уклала ЄК.

Поділитись