ЄС завершив роботу над санкціями проти Росії

ЄС завершив роботу над санкціями проти Росії

Члени Євросоюзу завершили роботу над санкціями проти Росії, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, у критичній ситуації відбудеться екстрена зустріч глав МЗС, де вони будуть представлені.

Роботу над санкціями завершено, вони готові, — сказав Боррель перед зустріччю глав МЗС ЄС. Він додав, що ЄС вітає всі дипломатичні інструменти, які лише можливі для врегулювання ситуації в Україні.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Захід готовий ударити Росію «по найслабшому місцю» у разі її вторгнення в Україну. Вона уточнила, що йдеться про нові економічні санкції, внаслідок яких країна виявиться «практично відрізана від міжнародних фінансових ринків». Крім іншого, фон дер Ляйєн підкреслила, що економічні обмеження стосуватимуться всіх вироблених товарів, які потрібні Москві для модернізації та диверсифікації економіки, які вона не зможе замінити.

Останнім часом на Заході неодноразово звинувачували Росію у підготовці до вторгнення в Україну. Зокрема Bloomberg повідомив, що воно відбудеться 15 лютого. Потім президент США Джо Байден заявив про заплановане «вторгнення» РФ в Україну 16 лютого. Надалі, 17 лютого, американська газета Politico наголосила, що «російське вторгнення» на територію України може розпочатися після 20 лютого.

Поділитись