Фінансові аналітики вказали на рекордне ввезення валюти російськими банками в країну

Фінансові аналітики вказали на рекордне ввезення валюти російськими банками в країну

Фінансові аналітики вказали на рекордне ввезення валюти російськими банками в країну.

За їх підрахунками, було ввезено валюти на суму $4,97 млрд готівкою. Експерти вважають, що це російські кредитні організації бояться західних санкцій, які можуть спровокувати складнощі у безготівкових розрахунках. До цього середній показник увезення становив близько $2 млрд.

Вага $4,97 млрд стодоларових купюр складає 50 тонн.

Також більшу кількість готівки до країни ввозили наприкінці березня 2020 року на тлі пандемії.

На тлі загострення ситуації на сході України Захід загрожує відключити Росію від міжнародної системи платежів SWIFT та закрити доступ до коштів Міжнародного валютного фонду.

Спікер Палати представників США демократ Ненсі Пелосі заявила на Мюнхенській конференції з безпеки, що на Росію у разі нападу на Україну очікують такі санкції, з якими вона раніше ніколи не стикалася. Політик уточнила, що ці “небачені” санкції відрізнятимуться за термінами та інтенсивністю. За її словами, такі рестрикції щодо Росії будуть достатніми. Спікер підкреслила, що “ставки дуже високі” і може бути втрачено дуже багато життів у разі недостатньої сили санкцій, оскільки йдеться про “небезпечні та непотрібні” бойові дії, а не про торгові або інші порушення.

Поділитись