Посол США поскаржився на труднощі у роботі через висилку дипломатів

Посол США поскаржився на труднощі у роботі через висилку дипломатів

Висилка американських дипломатів російською стороною дуже ускладнюють роботу посольства США в Москві, заявив посол Вашингтона в РФ Джон Салліван.

Також він висловив стурбованість проблемами побутового характеру, що накопичилися в посольстві, які поки не вдалося вирішити. Про це дипломат розповів у інтерв’ю газеті Politico.

Якщо висилки з боку російського уряду продовжаться, буде дуже важко продовжувати безпечно функціонувати як посольство, — наголосив Салліван.

Він також поскаржився на існуючі проблеми. Зокрема, посол зазначив, що інфраструктура посольства застаріває, виправити це не виходить, оскільки фахівці не можуть отримати візи до Росії. Так, у будівлі диппредставництва є проблеми з ліфтами, генераторами, електричними трансформаторами, паливними баками та водяними насосами. Також Салліван згадав «реальні проблеми, пов’язані зі здоров’ям», які слід вирішувати за короткий термін.

Москва у відповідь на антиросійські санкції, оголошені Вашингтоном, і чергове висилання російських дипломатів запровадила обмеження на наймання дипломатичним представництвом США громадян Росії та третіх країн. Посольство США повідомило, що кількість консульських послуг скоротиться. Зокрема, буде зупинено розгляд документів на візи, призначені для дипломатичних поїздок.

З 1 серпня у посольстві США у Росії працює у мінімальному за п’ять років складі, нараховуючи 120 співробітників.

Поділитись