ЄС пригрозив Росії наслідками «гірше 2014 року» через Україну

ЄС пригрозив Росії наслідками «гірше 2014 року» через Україну

Європейський союз не сприйме жодної агресії щодо України і жорстко відповість, якщо Росія спробує здійснити напад на неї.

Про це в інтерв’ю заявив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

«Наша позиція гранично ясна: ЄС не сприймає жодної агресії. Ми займемо бік України і підтримуватимемо її перед будь-якою агресією», — пообіцяв дипломат.

За його словами, якщо вторгнення на Україну все ж таки відбудеться, воно обернеться найгіршими наслідками. «Європейський Союз стоятиме на захисті України, ми його підтримуватимемо. Ми не допустимо жодної агресії або порушення її прав, її суверенітету, її територіальної цілісності. В іншому випадку ЄС і все міжнародне співтовариство будуть змушені відреагувати. І я наважуюся стверджувати, що наша реакція за своїм масштабом і силою буде істотнішою, ніж у 2014 році», — сказав він.

Раніше представник американської адміністрації високого рангу під час виступу заявив, що США разом із Європейським союзом виробили контрзаходи економічного характеру проти Росії на випадок її нібито можливого вторгнення в Україну. На думку представника американської адміністрації, це завдасть «значної та серйозної шкоди російській економіці, якщо вони вирішать піти на це».

У Кремлі повідомлення про нібито підготовку вторгнення Росії в Україну назвали інформаційною кампанією, що походить від Заходу. Її мета — уявити Москву як загрозу процесу врегулювання в Україні.

Поділитись