ЄС не включить до 11-го пакету санкцій заборону імпорту трубопровідного газу з РФ

ЄС не включить до 11-го пакету санкцій заборону імпорту трубопровідного газу з РФ

Країни Євросоюзу (ЄС) навряд чи домовляться про включення до 11-го пакету санкцій проти Росії заборони на імпорт трубопровідного газу з РФ. Про це повідомило видання Politico.

«Навряд чи [ця ідея] спрацює. Існує занадто великий опір з боку держав, які залежать від [подібних] поставок [з Росії]», – наводить Politico слова джерела з-поміж дипломатичних представників країн ЄС. Він уточнив, що обговорення чергового пакету санкцій «практично завершено», і тепер потенційна спроба включити до нього «настільки серйозний захід навряд чи вдасться».

У неділю газета Financial Times повідомила, що країни Групи семи (G7) та ЄС у рамках 11-го пакету санкцій проти РФ мають намір заборонити імпорт російського трубопровідного газу на маршрутах, якими Москва раніше скоротила постачання. Видання стверджувало, що рішення, яке лідери «сімки» збираються ухвалити на саміті в Хіросімі, має перешкоджати поновленню експорту трубопровідного газу з Росії до таких країн, як Польща та Німеччина. Санкції нібито можуть торкнутися північної ділянки російського трубопроводу «Дружба», що постачає енергоресурси польські та німецькі нафтопереробні заводи.

Поділитись