У США висловили побоювання через новий крок Росії та Ірану

У США висловили побоювання через новий крок Росії та Ірану

США слід занепокоїтися через зміцнення відносин між Росією та Іраном. Про це пише 19FortyFive.

Як заявили оглядачі видання Джеймс Філліпс і Пітер Брукс, Вашингтону та його союзникам необхідно терміново зробити нові кроки «з підриву та протидії антиамериканській російсько-іранській осі, перш ніж національним інтересам Америки буде завдано додаткової шкоди».

Автори матеріалу вказали на зміцнення співпраці Москви та Тегерану. Цей союз підриває інтереси США у Європі, Євразії та Близькому Сході, висловили вони побоювання.

У статті йдеться про плани Ірану закупити у Росії винищувачі Су-35 четвертого покоління та іншу техніку. Також є побоювання, що Москва може допомогти Тегерану в ядерній програмі та у питанні ракет великої дальності.

Філліпс і Брукс додали, що адміністрація президента США Джо Байдена провалила завдання зі стримування «небезпечного союзу, що розростається», наражаючи у зв’язку своїх союзників на «зростаючу загрозу».

Раніше повідомлялося, що Євросоюз (ЄС) готує санкції проти компаній, що допомагають Росії. До чорного списку ЄС можуть потрапити десятки компаній з Китаю, Ірану, Казахстану та Узбекистану, які допомагають Росії в обході обмежень.

Поділитись