Грузинська держава безпосередньо допоможе Росії проти України, – Маргвелашвілі

Грузинська держава безпосередньо допоможе Росії проти України, – Маргвелашвілі

Екс-президент Грузії Георгій Маргвелашвілі припустив, що нинішня влада країни запропонує військовим взяти участь у збройному протистоянні з Україною на боці Росії.

«Я не виключаю, що грузинська держава безпосередньо допоможе Росії проти України… Ми дуже потрібні Росії… На жаль, мені здається реальним, що грузинська держава збройними силами допоможе Росії і закликає грузинських солдатів вирушити на Україну», – сказав колишній президент в інтерв’ю телекомпанії Пірвелі.

Ця заява викликала гнівні коментарі у політичних колах Грузії, яка на всіх рівнях підтримує Україну, але при цьому не запровадила прямих санкцій проти Росії.

Депутат від правлячої «Грузинської мрії» Іраклій Кадагішвілі назвав екс-президента «членом глобальної партії війни, для якого немає усвідомлення держави та народу».

Голова опозиційної парламентської партії «Громадяни» депутат Олександр Елісашвілі заявив, що «збентежений» заявою Маргвелашвілі. За його словами, колишній президент «образив грузинських військових».

«Як він, колишній верховний головнокомандувач, міг вимовити взагалі слова про те, що грузинські військові боротимуться за Росію?! Далі впасти неможливо!», – сказав Олександр Елісашвілі.

Поділитись