Греція візьме участь у тренуваннях українських пілотів на F-16 – Зеленський

Греція візьме участь у тренуваннях українських пілотів на F-16 – Зеленський

Греція візьме участь у тренуваннях українських пілотів на F-16, сказав після переговорів із прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом у понеділок в Афінах президент України Володимир Зеленський.

Повідомляє пресслужба глави держави.

«Сьогодні в нас є важливий результат для авіаційної коаліції. Греція візьме участь у тренуванні наших пілотів на F-16», – сказав він.

Також президент закликав Афіни захистити Чорноморський коридор системами ППО

«Ми вдячні, що буде оборонна підтримка Греції для України, наші команди відпрацьовують відповідні деталі», – зазначив глава держави.

За словами президента Зеленського, «дуже важливо, що компанії Греції готові взяти участь у транспортуванні українського зерна. Ми дуже на це розраховуємо».

Він закликав Грецію захистити Чорноморський коридор системами ППО

«Ми робимо все, щоб відновити безпеку на Чорноморському узбережжі. Україна створила альтернативний зерновий коридор. Він може працювати, але щоб його робота була стабільною, нам потрібне посилення повітряного щита і це дуже важливо для чорноморського регіону, зокрема міста Одеса», – сказав президент.

«І це може бути історичний внесок Греції, якщо ви допоможете нам із захистом чорноморської акваторії системами ППО», – зазначив він.

Він також наголосив на важливості того, що Греція приєдналася до Декларації G-7 про гарантії безпеки для України. «Будемо продовжувати цю роботу на двосторонньому рівні», – зазначив Зеленський.

Поділитись