Генсек ООН закликає ліквідувати ядерну зброю в світі

Генсек ООН закликає ліквідувати ядерну зброю в світі

Гутерріш заявив, що ядерна загроза у світі досягла рівня часів холодної війни. Людству слід ліквідувати цей вид зброї та запровадити повний мораторій на її випробування.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, який відзначають 26 вересня.

Генеральний секретар ООН вважає, що ядерна загроза досягла рівня часів холодної війни. І сталося це через геополітичну недовіру та суперництво, проте людству слід ліквідувати цей вид зброї та запровадити повний мораторій на її випробування.

«Єдиний спосіб усунути ядерну небезпеку – ліквідувати ядерну зброю. Давайте спільними зусиллями раз і назавжди зробимо так, щоб місце цим засобам руйнування було лише у підручниках історії», — заявив Гутерріш.

За словами голови ООН, прогрес, що досягався величезною працею протягом багатьох десятиліть у справі запобігання застосуванню, поширенню та випробуванням ядерної зброї, сьогодні зводиться нанівець.

«Цього важливого дня ми знову підтверджуємо нашу відданість миру, вільному від ядерної зброї, та запобіганню гуманітарній катастрофі, яку спричинить її застосування», – підкреслив Генеральний секретар ООН.

Поділитись