Харківський суд покарав матір за сина-хулігана

Харківський суд покарав матір за сина-хулігана

У Харківській області суд притягнув жінку до відповідальності за халатне ставлення до своїх батьківських обов’язків.

Як передає Depo.Харків, жінку 1974 року народження притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

У суді розповіли, що до поліції надійшло звернення вчителів однієї зі шкіл Ізюму, в якому зазначалося, що мати учня не займається вихованням сина. Під час перевірки було встановлено, що хлопець дійсно не дотримується правил внутрішнього розпорядку школи, не реагує на зауваження вчителів, використовує ненормативну лексику, вдається до фізичних образ учнів початкової школи. З дитиною та матір’ю неодноразово проводилися профілактичні бесіди, але безрезультатно.

Дослідивши матеріли справи та заслухавши пояснення жінки, суд встановив, що вона дійсно ухилялася від обов’язків щодо виховання сина.

Як розповіли у упрес-службі Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, за сукупності обставин у справі суд вважає за необхідне піддати правопорушницю адміністративному стягненню у вигляді штрафу.

Поділитись