Глава МЗС ФРН опинилася в безвиході через позицію щодо «Північного потоку — 2»

Глава МЗС ФРН опинилася в безвиході через позицію щодо «Північного потоку — 2»

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок опинилася в безвиході через свою позицію за проектом «Північний потік — 2».

Про це пише політоглядач Йоханнес Лейтойзер у статті для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Журналіст зазначив у своєму матеріалі, що будучи співголовою партії «Зелених», Бербок виступала рішуче проти будівництва газопроводу, проте після призначення на посаду глави МЗС країни вона зіткнулася з необхідністю підкоритися позиції офіційного Берліна.

“Їй довелося погодитися з тим, що СДПН (керуюча в країні Соціал-демократична партія Німеччини) не буде готова відмовитися від газопроводу, будівництво якого вже завершено”, – пояснив Лейтойзер.

За словами журналіста, зараз Бербок часто нагадують про її попередню позицію.

«Однак вона може лише вказати мовчазними жестами, що трубопровід навряд чи працюватиме, якщо Росія застосує чинність проти України», — сказав автор.

Бербок було призначено на посаду міністра закордонних справ ФРН 8 грудня. У минулому вона неодноразово висловлювалася проти «Північного потоку — 2» і виступала за відмову від вугільної енергетики та розвиток відновлюваних джерел енергії.

Того ж дня німецький політолог Олександр Рар заявив, що незважаючи на появу політиків від партії «Зелені» у МЗС та мінекономіки країни, Німеччина сама не призупинить введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік – 2».

Поділитись