Філарет назвав отриманий томос “несправжнім”

Філарет назвав отриманий томос “несправжнім”

Глава УПЦ КП Філарет заявив, що томос, вручений Вселенським патріархом на автокефалію Православної церкви України був несправжнім.


Філарет заявив, що цей томос робить українську церкву залежною від Константинополя, передає «Шарій.net».

«Ми довго боролися і чекали томос, отримали томос – але не той томос, на який ми сподівалися. Цей томос поставив нас в іншу залежність. Якщо раніше українська церква залежала від Москви, то тепер цей томос поставив нас в залежність від Константинополя», – сказав Філарет.

Глава УПЦ КП заявив, що Константинополь «вимагає знищити» Київський патріархат. Він запевнив, що митрополиту ПЦУ Епіфанію «дано завдання» знищити УПЦ КП. Філарет підкреслив, що «змушений боротися за існування» власного патріархату. Він повідомив, що існує документ, в якому йдеться про те, що УПЦ КП знищений, а сам Філарет повинен покинути патріархію і не служити у Володимирському соборі.

“І це остаточне рішення є наслідком тієї боротьби, захоплення храмів Київського патріархату, яке триває. І він робить все це силою, і доходить до того, що викрадають священиків, залякують їх, щоб вони не залишалися в Київському патріархаті, а переходили в ПЦУ”, – сказав Філарет.

Поділитись