Філарет провів хресний хід щодо ліквідації УПЦ КП

Філарет провів хресний хід щодо ліквідації УПЦ КП

Глава Української православної церкви Київського патріархату закликав своїх прихильників взяти участь у хресній ході, яка відбулася 11 листопада.

Відповідне звернення Філарета опубліковано в неділю на сайті УПЦ КП. “Завтра о 09:00 буде хресний хід, від Європейської площі до Кабінету міністрів, до резиденції президента, а потім до Апеляційного окружному суду. Чим викликаний цей хід? Викликаний тим, що прийшов час, коли хочуть остаточно знищити Київський патріархат, щоб на Україні не було більше ні Київської патріархії, ні патріарха”, – сказав він в своєму зверненні до парафіян церкви.

Філарет також пояснив, що влада хоче ліквідувати Київський патріархат після отримання томосу про автокефалію Православною церквою України. “Але який томос? Томос про автокефальну митрополії. А чому не в статусі патріархату? Чи замислювалися ви над цим, чому томос митрополії, а не патріархату? А тому що патріархат не може підкорятися іншому патріархату, а митрополія може”, – додав він.

Учасники хресного ходу пройшли від Європейської площі до Кабінету Міністрів. Потім вони пройшли до Офісу президента і Апеляційного окружного суду. За приблизними даними, в ході взяли участь близько 200 осіб. Також, за даними кореспондента “Вести.ua”, сам Філарет не прийшов на марш.

Фото “Вести.ua”.

Поділитись