Філарет заявив, що не спілкувався з Порошенком після видачі томосу

Філарет заявив, що не спілкувався з Порошенком після видачі томосу

Почесний патріарх Філарет Денисенко розповів, що після отримання ПЦУ томосу його спілкування з п’ятим президентом України Петром Порошенком припинилося.


Раніше Філарет звинуватив в обмані Порошенка і главу ПЦУ Єпіфанія Думенко. Філарет заявив, що Порошенко обдурив його і не сказав, на яких умовах “нова церква” отримає “томос”. Філарет також заявив, що Думенко порушив домовленості, досягнуті в рамках “об’єднавчого собору” в грудні минулого року, що призвело до її розколу.

“Після отримання томосу у нас припинилося спілкування з Петром Порошенком. Але він досяг своєї мети: томос отримали, а який томос – це його не цікавить”, – сказав Філарет в інтерв’ю, опублікованому на сайті телеканалу “112”.

Також він зазначив, що у нього була зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, в ході якої останній зазначив, що не втручатиметься в церковні справи. “Була зустріч, на якій президент сказав, що буде підтримувати всі церкви, не втручатиметься в церковні справи”, – заявив він. Денисенко також повідомив, що представники його церковної структури не проводили хресний хід в Києві з нагоди Хрещення Русі, щоб “не показувати свою слабкість” і не провокувати конфлікт між представниками релігійних організацій.

Фото адміністрації президента.

Поділитись