Двоє підлітків затримано в Манчестері після захоплення синагоги в Техасі

Двоє підлітків затримано в Манчестері після захоплення синагоги в Техасі

Двоє підлітків було заарештовано в Манчестері після того, як британець Малік Фейсал Акрам прилетів до США, купив зброю та захопив людей у ​​синагозі в Техасі, повідомила 17 січня The Independent.


Поліція Великого Манчестера (GMP) оголосила в неділю ввечері, що співробітники контртерористичної поліції Північного Заходу здійснили два арешти у південному Манчестері. Вони сказали, що підлітки, чиї вік та стать не уточнили, залишаються під вартою для допиту.

Новина про арешти з’явилася через кілька годин після того, як ФБР підтвердило особистість 44-річного Маліка Фейсала Акрама, який захопив заручників, родом з Блекберна в Ланкаширі.

У неділю міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс засудила вчинене британцем у Техасі.

«Думками я з єврейською громадою та всіма, хто постраждав від жахливого акту в Техасі. Ми засуджуємо цей акт тероризму та антисемітизму. Ми підтримуємо США у захисті прав і свобод наших громадян від тих, хто «поширює ненависть», — написала міністр у Twitter.

Cпеціальний агент ФБР Метт Десарно заявив, що бюро вважає Акрама “одержимим виключно однією проблемою” і це “не має прямого відношення до єврейської громади”. Він також уточнив, що робота над пошуком мотивів дій Акрама продовжується.

Брат Акрама, Гульбар, сказав, що його сім’я була “абсолютно спустошена” тим, що Акрам убитий.

«Ми як сім’я не виправдовуємо жодного з його дій і хотіли б щиро вибачитись перед усіма жертвами, причетними до цього сумного інциденту. Хоча у мого брата були проблеми з психічним здоров’ям, ми були впевнені, що він не зашкодить заручникам… Пізніше відбулася перестрілка, і він був застрелений… Ми нічого не могли йому сказати або зробити такого, що переконало його здатися» , – написав Гульбар у Facebook.

Він додав, що напад на будь-яку людину та прихильника будь-якої конфесії абсолютно непростимо і має бути засуджений.

Поділитись